sobota, 28 grudnia 2013

Sałatka z tortellini i pesto

Tą sałatkę można przygotować ekspresowo, szczególnie gdy w domu pojawią się niespodziewani goście. Wystarczy ugotować tortellini, pokroić mozzarellę, dodać pesto, pestki dyni i sałatka gotowa.


Składniki:
  • 250 g tortellini ze szpinakiem i ricottą
  • 125 g mozzarelli (1 kulka)
  • 4 łyżki pestek dyni
  • kilka łyżek pesto bazyliowego (przepis znajdziesz tutaj)
  • sól, pieprz do smaku
  • kilka listków bazylii do przybrania sałatki
Przygotowanie:
  • Ugotować tortellini w osolonej wodzie i ostudzić na sicie.
  • Pestki dyni uprażyć na suchej patelni.
  • Mozzarellę pokroić w kostkę.
  • Składniki sałatki wymieszać z pesto
  • Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
  • Podać sałatkę udekorowaną listkami bazylii.
Smacznego

1 komentarz:

  1. Taka śródziemnomorska, zdecydowanie moje smaki.

    OdpowiedzUsuń