O MNIE

Gotowanie -  do tego zostałam stworzona. Moją drugą pasją jest Ajurweda. O tym co kocham i czym żyję, piszę na dwóch blogach: Codziennik Kuchenny i CookAyurveda.



Jeśli trafiliście na mój blog Codziennik Kuchenny, to zapewne jesteście zainteresowani kulinariami.
Moje przepisy z założenia są przeznaczone dla szerokiej publiczności, osób wprawnych w sztuce gotowania, ale i dla nowicjuszy. Staram się przekazać w prosty sposób, swoje doświadczenia kulinarne, pasję poznawania i komponowania smaków.
Na moim blogu znajdziecie tradycyjne potrawy polskie, lekkie jedzenie dla dzieci, trochę dań kuchni arabskiej, włoskiej, wegetariańskiej, wegańskiej.
Nie zapominając o tradycjach kulinarnych kuchni regionalnej, z której się wywodzę, wciąż poszukuję nowinek dotyczących zdrowego żywienia.
Większość potraw, które gotuję i publikuję staram się uczynić lekkostrawnymi i odchudzonymi. 
W mojej kuchni nie używam produktów przetworzonych i chemicznych dodatków do żywności, publikuję przepisy wielokrotnie sprawdzone i zawierające tylko naturalne składniki.

Będzie mi bardzo miło jeśli skorzystacie z moich przepisów i pozostawicie pod nimi komentarz, czy smakowało, czy można coś udoskonalić?

Mój drugi blog CookAyrveda - o gotowaniu zgodnie ze wskazaniami i w duchu Ajurwedy jest moim najmłodszym dzieckiem, jeszcze raczkującym. Poświęcam mu wiele uwagi, bo w polskiej blogsferze brakuje blogów z ajurwedyjskimi przepisami uwzględniającymi nasze rodzime produkty.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz