Pasty, sałatki z dodatkiem jajek cieszą się wielkim uznaniem mojego dziecka, które wytrwale odmawia jedzenia wędlin. Dlatego często tworzę ,,coś" na kanapki, dziś jest to bardzo wiosenna sałatka z jajek i twarogu. Kilka składników i sporo zieleniny dało zaskakująco pyszny efekt:)
Składniki:
- 3 ugotowane jajka eko
- 10 dkg twarogu
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 łyżka majonezu
- szczypiorek
- koperek
- natka pietruszki
- rzeżucha
- sól, pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Jajka i twaróg pokroić w kostkę.
- Zieleninę drobno posiekać.
- Składniki sałatki wymieszać z jogurtem, majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem.
Smacznego
Zrobiłam dzisiaj na śniadanie, tylko w wersji odchudzonej-bez majonezu, taka prosta rzecz, a taka smaczna :)
OdpowiedzUsuń