środa, 23 kwietnia 2014

Sałatka jajeczna z twarogiem

Pasty, sałatki z dodatkiem jajek cieszą się wielkim uznaniem mojego dziecka, które wytrwale odmawia jedzenia wędlin. Dlatego często tworzę ,,coś" na kanapki, dziś jest to bardzo wiosenna sałatka z jajek i twarogu. Kilka składników i sporo zieleniny dało zaskakująco pyszny efekt:)



Składniki:

  • 3 ugotowane jajka eko
  • 10 dkg twarogu
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu
  • szczypiorek
  • koperek
  • natka pietruszki
  • rzeżucha
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie:

  • Jajka i twaróg pokroić w kostkę. 
  • Zieleninę drobno posiekać.
  • Składniki sałatki wymieszać z jogurtem, majonezem i doprawić do smaku solą i pieprzem.


Smacznego

1 komentarz:

  1. Zrobiłam dzisiaj na śniadanie, tylko w wersji odchudzonej-bez majonezu, taka prosta rzecz, a taka smaczna :)

    OdpowiedzUsuń