Ekspresowy piernik ma głęboki smak i pięknie pachnie.
Można go przygotować w wigilijny poranek, tak jak ja to zrobiłam, a wieczorem zajadać.
Nie potrzebuje długiego dojrzewania, jak to z piernikiem zazwyczaj bywa.
poniedziałek, 24 grudnia 2018
Wigilijny kompot z suszonych owoców.
Kompot z suszu tradycyjnie podaje się do potraw wigilijnych.
Jest słodko-kwaskowy z lekko nutą wędzonego aromatu. Nie dodaję do niego ani grama cukru, słodycz pochodzi z suszonych owoców.
Przed podaniem dokładam do kompotu plastry cytryny i pomarańczy, co podkręca jego smak i zapach.
Jest słodko-kwaskowy z lekko nutą wędzonego aromatu. Nie dodaję do niego ani grama cukru, słodycz pochodzi z suszonych owoców.
Przed podaniem dokładam do kompotu plastry cytryny i pomarańczy, co podkręca jego smak i zapach.
sobota, 22 grudnia 2018
Wigilijna zupa grzybowa.
Wigilijna zupa grzybowa jest łatwa w przygotowaniu i niezbyt pracochłonna.
Bez smaku tej zupy nie wyobrażam sobie Wigilii.
Można ją podać z makaronem jajecznym albo ugotowanymi ziemniakami.
Bez smaku tej zupy nie wyobrażam sobie Wigilii.
Można ją podać z makaronem jajecznym albo ugotowanymi ziemniakami.
Subskrybuj:
Posty (Atom)