Jajka i szparagi nie mają zbyt wyrazistego w smaku dlatego szczypiorek jest niezbędnym dodatkiem.
Jeśli lubisz dodaj jeszcze dużą szczyptę czarnego mielonego pierzu.
- 2 jajka ekologiczne
- 2 duże, zielone szparagi
- 1 cienka dymka
- 1/2 łyżki masła klarowanego
- sól himalajska, czarny mielony pieprz do smaku
Przygotowanie:
- Szparagi umyć, odciąć zdrewniałe końcówki, pokroić na niewielkie kawałki.
- Masło rozpuścić na patelni, dodać szparagi, smażyć często mieszając.
- Po 5 minutach dodać jajka, posypać szczyptą soli i czarnym mielonym pieprzem.
- Smażyć jajecznicę do momentu aż jajka zetną się.
- Jajecznicę posypać pokrojoną dymką.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz