piątek, 24 kwietnia 2020

Pasta jajeczna z awokado.

Pasta jajeczna z awokado, to jedno z moich ulubionych dań śniadaniowych. Aż się dziwię, że dopiero teraz przepis trafia na bloga.
Jajka, awokado i groszek nie są zbyt wyraziste w smaku dlatego szczypiorek i pieprz fajnie podkręcają smak pasty. Nie może ich tu zabraknąć.
Pastę można nakładać na kromki chleba, włożyć w kanapki na wynos lub zjeść bez pieczywa z dodatkiem pomidorków i rukoli.



Składniki:

  • 2 jajka eko
  • 1/2 dojrzałego awokado
  • 2 łyżki groszku konserwowego
  • 1-2 łyżki majonezu (najlepszy domowej roboty)
  • 2-3 łyżki siekanego szczypiorku, natki pietruszki, koperku
  • sól, pieprz mielony do smaku


Przygotowanie:

  • Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać.
  • Jajka i awokado pokroić w niedużą kostkę.
  • Dodać posiekaną zieleninę, groszek, przyprawić solą i pieprzem. 
  • Następnie dodać majonez i wymieszać pastę. Nie należy mieszać nazbyt intensywnie, wystarczy tylko chwilę do połączenia składników.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz