Jajka, awokado i groszek nie są zbyt wyraziste w smaku dlatego szczypiorek i pieprz fajnie podkręcają smak pasty. Nie może ich tu zabraknąć.
Pastę można nakładać na kromki chleba, włożyć w kanapki na wynos lub zjeść bez pieczywa z dodatkiem pomidorków i rukoli.
Składniki:
- 2 jajka eko
- 1/2 dojrzałego awokado
- 2 łyżki groszku konserwowego
- 1-2 łyżki majonezu (najlepszy domowej roboty)
- 2-3 łyżki siekanego szczypiorku, natki pietruszki, koperku
- sól, pieprz mielony do smaku
Przygotowanie:
- Jajka ugotować na twardo, wystudzić, obrać.
- Jajka i awokado pokroić w niedużą kostkę.
- Dodać posiekaną zieleninę, groszek, przyprawić solą i pieprzem.
- Następnie dodać majonez i wymieszać pastę. Nie należy mieszać nazbyt intensywnie, wystarczy tylko chwilę do połączenia składników.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz