Mini tartinki niezależnie od dodatków są świetną propozycją na danie imprezowe. Wystarczy przygotować 2-3 pasty o wyrazistych smakach, nałożyć na spody z ciasta francuskiego i kilka półmisków maleńkich przekąsek, powstaje ekspresowo.
Składniki:
- opakowanie ciasta francuskiego
Czerwona pasta, zmiksować następujące składniki:
- 1 łyżka serka naturalnego typu Philadelphia
- 2 łyżki czerwonego pesto (przepis znajdziesz tutaj)
Zielona pasta, zmiksować następujące składniki::
- 1 dojrzałe avocado
- sok z 1/2 limonki
- sól do smaku
Przygotowanie:
- Z ciasta francuskie wykroić kwadraty i wyłożyć je do foremek na mini babeczki (rogi kwadratów powinny wystawać do góry).
- Na ciasto nałożyć kawałki pergaminu i wsypać łyżeczkę grochu, aby podczas pieczenia ciasto nie zmieniło kształtu.
- Piec w temp 180 stopni 15 minut.
- Na upieczone spody tartinek nakładać pasty i udekorować dodatkami.
Smacznego
wyglądają prześlicznie:)
OdpowiedzUsuń