sobota, 18 marca 2017

Pasta jajeczna z groszkiem.

Pasta jajeczna z groszkiem, to klasyka kuchni śniadaniowej. Jej przygotowanie nie wymaga żadnych talentów kulinarnych i zajmuje tylko kilka minut.
Aby pasta była smaczna trzeba użyć jajek dobrej jakości, takich od szczęśliwych kur. 





Składniki:

  • 4 jajka z numerem "0" lub "1"
  • 4 łyżki groszku
  • po 1 łyżce posiekanych ziół: natka pietruszki, koperek, szczypiorek
  • 1-2 łyżki majonezu
  • 1 łyżeczka ostrej musztardy
  • sól i świeżo mielony czarny pieprz - do smaku


Przygotowanie:

  • Jajka ugotować na twardo, wystudzić i obrać.
  • Pokroić jajka w kostkę, dodać zioła i groszek.
  • Dodać majonez i musztardę, delikatnie wymieszać. 
  • Przyprawić pastę solą i pieprzem. Wstawić pastę na 1/2 godziny do lodówki, aby smaki połączyły się.

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz