Składniki:
- 600 g mąki pszennej
- 300 g masła
- 250 g cukru pudru
- 3 żółtka
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- 4 łyżki suszonej lawendy
- garść migdałów ze skórką
Przygotowanie:
- Z wszystkich składników z wyjątkiem migdałów, zagnieść ciasto.
- Przełożyć ciasto do torebki foliowej i schłodzić w lodówce.
- Schłodzone ciasto rozwałkować na cienki placek, wycinać ciasteczka za pomocą foremki.
- Ułożyć ciasteczka na blaszce, wyłożej papierem do pieczenia.
- W każdym ciasteczku położyć migdał i lekko docisnąć.
- Ciasteczka piec 10-12 minut w temperaturze 200 stopni.
Smacznego
Cudne ! :)
OdpowiedzUsuńi pyszne;)
OdpowiedzUsuńJakie ładne, mam lawendę, pora zrobić takie ciasteczka:)
OdpowiedzUsuńCiastka z lawenda, rozmarzyłam się. Jak tylko gdzieś kupię lawendę to odtworzę Twój przepis, mam nadzieje, że będzie pysznie. Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuń