Tą sałatkę można przygotować ekspresowo, szczególnie gdy w domu pojawią się niespodziewani goście. Wystarczy ugotować tortellini, pokroić mozzarellę, dodać pesto, pestki dyni i sałatka gotowa.
Składniki:
- 250 g tortellini ze szpinakiem i ricottą
- 125 g mozzarelli (1 kulka)
- 4 łyżki pestek dyni
- kilka łyżek pesto bazyliowego (przepis znajdziesz tutaj)
- sól, pieprz do smaku
- kilka listków bazylii do przybrania sałatki
Przygotowanie:
- Ugotować tortellini w osolonej wodzie i ostudzić na sicie.
- Pestki dyni uprażyć na suchej patelni.
- Mozzarellę pokroić w kostkę.
- Składniki sałatki wymieszać z pesto.
- Ewentualnie doprawić solą i pieprzem.
- Podać sałatkę udekorowaną listkami bazylii.
Smacznego
Taka śródziemnomorska, zdecydowanie moje smaki.
OdpowiedzUsuń