Codziennik Kuchenny - proste przepisy na niecodzienne potrawy
Strony
(Przenieś do…)
Strona główna
O MNIE
WSPÓŁPRACA
KONTAKT
▼
środa, 1 kwietnia 2015
Wielkanocny barszcz biały z klopsikami z białej kiełbasy
›
Na wielkanocny barszcz biały i żurek jest tak wiele przepisów, że trudno ustalić jaki jest ich jedynie słuszny skład tych zup;) Zamieszczam...
sobota, 28 marca 2015
Biała kiełbasa pieczona w cydrze
›
Biała kiełbasa pieczona w cydrze z dodatkiem cebuli i jabłek to doskonała propozycja na świąteczne śniadanie lub obiad. Dotąd piekłam białą...
4 komentarze:
czwartek, 26 marca 2015
Majonez domowy
›
Przygotowanie domowego majonezu jest bardzo proste, a według tego przepisu również i szybkie. Majonez kupiony w sklepie nie zawsze nam smak...
wtorek, 24 marca 2015
Chicken Pie - kurczak z warzywami zapiekany w cieście francuskim
›
Chicken Pie, to placek ciasta francuskiego wypełniony nadzieniem z kurczaka i warzyw. Pie (czyt. paj) piecze się w wysokim naczyniu wyłożon...
3 komentarze:
niedziela, 15 marca 2015
Zakwas pszenny na barszcz biały
›
Jeśli chcecie ugotować smaczny barszcz biały, będziecie potrzebować zakwasu pszennego. Jest on łagodniejszy w smaku niż zakwas żytni, z któ...
czwartek, 12 marca 2015
Pieczony łosoś w posypce z curry. Odchudzamy.
›
Łosoś to moja ulubiona ryba, pieką go w piekarniku lub gotuję w parowarze. Bardzo się dziwię, że dopiero teraz pokazuję mój najlepszy sposó...
niedziela, 8 marca 2015
Bulion warzywny - podstawa domowych zup.
›
Bulion warzywny stanowi bazę większości zup, które gotuję. Kiedyś gotowałam zupy głównie na bulionie drobiowym, ale z powodów zdrowotnych z...
1 komentarz:
piątek, 6 marca 2015
Chleb pszenny na drożdżach, dla początkujących piekarzy
›
Chleb pszenny na drożdżach niebywale łatwo się piecze. To chleb dla zapracowanych lub początkujących piekarzy, szybki w przygotowaniu i zaw...
środa, 4 marca 2015
Azjatycka surówka z kapusty, marchewki i fenkuła
›
Cóż przyjemniejszego od takiej sałatki może pojawić się na talerzu o tej porze roku. Wybór świeżych warzyw jest nieduży, ale można trochę p...
1 komentarz:
piątek, 27 lutego 2015
Brukselka pieczona w bekonie
›
Pomysł na tą przystawkę powstał przy okazji przygotowania daktyli w bekonie nadziewanych gorgonzolą . Często piekę warzywa w piekarniku,...
‹
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer